Littekens

                                         

Littekens

Iedereen heeft wel ergens een litteken. Soms zit dit er al lang en hoort dit gewoon bij je maar het kan ook zijn dat een litteken je stoort of zelfs onzeker maakt. Zeker als dit op een zichtbare plek zit.

Littekens zullen nooit helemaal verdwijnen maar door het weefsel regelmatig te masseren met massagecups i.c.m. bio-oil of littekencrème kan het weefsel wel weer zacht en soepel worden waardoor het aanzienlijk kan vervagen.

Hierbij geldt dat hoe 'verser' een litteken is hoe beter het resultaat zal zijn. Overigens moet een litteken wel volledig zijn geheeld. Gemiddeld duurt het een jaar voor een litteken is 'uitgerijpt'. De huid om het litteken heen kan in die periode wel gemasseerd worden. Overleg bij twijfel en een recente operatie altijd met de behandelend (huis)arts. Voor grotere littekens op een groter huidoppervlak kan ook de kleine bodycup worden gebruikt.

 

Striae

Striae zijn scheurtjes in de opperhuid die ontstaan door het uitrekken van de huid. Dit komt met name voor:

  • tijdens de zwangerschap
  • in de puberteit (groeispurts)
  • bij gewichtstoename in korte periode

In het begin zijn de scheurtjes rood-paars van kleur. In dit stadium van striae kun je met de cupmassage nog een goed resultaat behalen. Zeker in de puberteit is het bindweefsel nog in perfecte conditie. Striae dat er langer zit is wit van kleur. Dit is eigenlijk niet meer weg te masseren.

Wanneer je een kinderwens hebt is het goed om voor de zwangerschap de huid van de buik regelmatig te masseren. Eventuele verklevingen onder de huid zullen verdwijnen en de huid wordt hierdoor soepel en los. De kans op het ontstaan van striae tijdens de zwangerschap zal hierdoor aanzienlijk afnemen.

Tijdens de zwangerschap zelf is het af te raden om de buik te masseren met de cups. Als je het wel heel prettig vindt overleg dan met de verloskundige of gynaecoloog tot wanneer het eventueel wel kan.

 

© 2016 - 2022 Cup-Away | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel