Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Kan ik de kleine bodycup ook gebruiken voor mijn gezicht?

Cup-Away adviseert om voor je gezicht uitsluitend de facial cups te gebruiken. De zuigkracht van de kleine bodycup is aanzienlijk groter dan die van de facial cups en je kunt hier dus makkelijk schade mee aanrichten omdat de gezichtshuid nu eenmaal een stuk teerder is. Ook zul je eerder blauwe plekken krijgen en dit wil je liever niet in je gezicht. 

 

Ik heb een gevoelige huid. Kan ik de cups dan ook gebruiken?

Zowel de bodycups als de facial cups zijn gemaakt van medische siliconen en een siliconen allergie is iets dat erg zeldzaam is. Bij een gevoelige huid zul je eerder rekening moeten houden met het product waarmee je masseert (bv de olie). De producten die Cup-Away hiervoor aanbiedt zijn plantaardig en parabenen vrij.

 

Klopt het dat ik na het cuppen blauwe plekken krijg?  

Het klopt inderdaad dat je in het begin van de behandeling behoorlijk last kunt krijgen van blauwe plekken. De cups masseren tot diep in de huid en gaan de strijd aan met de verklevingen die diep onder de huid zitten. De huid kan direct na de behandeling dan ook rood en gevoelig zijn. In de meeste gevallen neemt dit al na een aantal behandelingen af maar sommige dames  houden hier langer last van. Zorg dat je tussen de behandelingen de huid voldoende rust gunt (niet iedere dag cuppen) en dat je voldoende water drinkt om alle afvalstoffen af te voeren. Vooral na het cuppen veel drinken. Wel volhouden want het is ook een teken dat er van binnen wat gebeurt!

 

Ik heb spataderen. Kan ik dan ook de cups gebruiken?  

Nee helaas, het wordt afgeraden te cuppen op huid met spataderen. De huid eromheen mag wel worden gemasseerd. Bij twijfel kun je het beste even overleggen met de huisarts.

 

Mag ik cuppen tijdens de zwangerschap?  

Tijdens de zwangerschap kun je de cups gebruiken voor de benen en de billen. Het is niet de bedoeling om op je buik te gaan cuppen. Bij twijfel altijd overleggen met de huisarts of gynaecoloog/verloskundige.

 

Wanneer kan ik resultaat verwachten als ik de cups gebruik tegen cellulite?  

In de praktijk zie je bij de meeste dames al na 3-4 weken de eerste resultaten. UIteraard is dit afhankelijk van de mate waarin je cellulite hebt en de levensstijl die je erop nahoudt. Maar na 5-6 weken regelmatig cuppen moet er toch echt al resultaat zichtbaar zijn. Vergeet niet een foto te maken voor je begint zodat je goed kunt vergelijken. Dit werkt ook motiverend.

 

Kan ik de cups ergens bekijken?  

Jazeker! Het promoteam van Cup-Away staat regelmatig op braderiën en evenementen. Klik hier voor een overzicht waar en wanneer je ons kunt ontmoeten. We vinden het leuk als je langs komt.

 

Moet ik altijd blijven cuppen tegen cellulite?  

Ja helaas. Cellulite is iets dat altijd zal terugkomen. Om te zorgen dat je het behaalde resutaat behoudt is het advies om 1 x per week 10 minuten per zone te blijven cuppen.

 

Waarom floept de cup steeds van mijn huid?  

Het cuppen is een techniek waarin je even handigheid moet krijgen. Dit krijg je vanzelf door het regelmatig te doen. Zodra er lucht onder de cup komt wordt het vacuüm opgeheven en kan de cup van de huid floepen. Het is belangrijk om voldoende massageolie te gebruiken. Op een (te) droge huid werkt het vacuüm namelijk niet. En volg goed de lichaamscontouren tijdens het masseren. Na een paar keer cuppen zul je al merken dat dit niet meer (vaak) gebeurt.

 

Kan ik de cups ook per stuk kopen?  

Nee dat kan niet. De bodycups worden alleen per set van 4 verkocht en de facial cups per set van 2 cups. En om goed resultaat te behalen heb je de verschillende cups ook allemaal nodig.

 

© 2016 - 2022 Cup-Away | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel